Tatran vstoupí do sezóny derby s Bohemians v Chemnitz

12. 09. 2024

Tatran jako tým vyveze českou Superligu za hranice.

Jako obhájce titulu a zároveň držitel historického treblu vstupuje do nové sezóny střešovický Tatran. Ten loni posbíral, co se jen dalo a v ročníku 2024/25 nemůže mít logicky nižší cíle. K tomu mu mají pomoct i nové posily v podobě Patrika Šebka, Petra Majera či Radka Hanáka. Hlavní trenér Milan Fridrich sice musel počítat i ztráty v podobě například Martina Šindeláře, na papíře však Střešovice rozhodně neoslabily.

Důkazem budiž i největší předsezónní test v podobě Czech Openu, který Tatran i přes nepříliš povedenou skupinu podruhé v řadě celý ovládl, když ve finále zdolal švédské Pixbo.

K prvnímu kolu se Tatran rozhodl Superligu vyvézt mimo hranice České republiky a je tak vůbec prvním českým celkem, který se k takovému kroku odhodlal. Hrát se bude v Richard-Hartmann-Halle v německém Chemnitz.

To Bohemka se na sezónu chystala mimo jiné účasti ve vrcholové skupině Poháru Českého florbalu. Tu Klokani ovládli bez ztráty květinky, když si postupně poradili s Hattrickem, Znojmem i Bulldoky. Do nového ročníku jde Bohemka oslabena o Patrika Šebka, který oblékl dres právě Tatranu a sobotní duel pro něj bude obzvlášť peprný. Dále Michal Jedlička přišel o zkušené Tomáše Hyršla s Vojtěchem zezulkou, hlavní ofenzivní síla mu ale zůstala. Těsně před prvním kolem navíc Bohemians oznámili posilu v podobě německého Leo Häfnera.

Oba týmy se v prvním kole potkávají paradoxně podruhé za sebou a na loňský případ Střešovice nemohou spoléhat v dobrém. Družina Milana Jedličky totiž tehdy v nájezdech načaly problémy, které Tatran provázely podstatnou část podzimu.

Zápas prvního kola mezi Tatranem a Bohemkou startuje v Chemnitz v sobotu v 18 hodin.
Video online přenos
Textový online přenos

ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce