Tatran drama nepřipustil. Butchisu nasázel 10 branek

15. 10. 2023

Proti nováčkovi soutěže bodovalo hned 11 hráčů a Střešovice tak zapsaly čtvrté dvouciferné vítězství sezóny.

Týden po domácím vítězství nad Karlovými Vary se svěřenci Milana Fridricha opět představili v Praze, když v prostředí UNYP Areny vyrazili do zápasu s nováčkem soutěže, Butchisem. Na jeho střídačce Tatran zřel známou tvář, která s ním vyhrála šest ligových titulů. Jan Zahalka dotáhl Butchis neuvěřitelnou jízdou do Superligy a teď stanul proti svému bývalému klubu, který momentálně trénuje jeho bývalý kapitán, Milan Fridrich.

Kdo od obhájců titulu čekal směrem k nováčkovi soutěže nějaký hurikán, první třetina se mu asi moc nelíbila. Tatran šel sice v 9. minutě do vedení zásluhou Šimka, domácí tým ale ve 12. minutě dokázal zásluhou Papeže vyrovnat. Střelecky vyrovnanou periodu však stejně ovládli hosté, když jim vedení vrátil Adam Tlapák.

V prostřední dvacetiminutovce přitopil Tatran pod kotlem a na počtu střel do bylo ihned patrné. Co se týče skóre, jeho první úpravu přinesla branka Adama Kučery z 26. minuty a následně proměněné trestné střílení z produkce Marka Beneše. Butchis sice ve 35. minutě přišel s korekcí, prostřední dějství však stejně patřilo Tatranu, který po něm vedl 4:2.

Že se na UNYP Aréně nebude konta žádná senzace, vyjádřily Střešovice celkem jasně hned zkraje poslední třetiny góly Havlase a Kolíska. I přesto, že domácí přispěchali s další odpovědí, trefili se následně Šimek, Kún a Šindelář a v 50. minutě už to bylo 9:3. Na to už Butchis hledal odpověď jen stěží a když si ve zbývajících 10 minutách oba týmy ještě vyměnili po gólu, platil konečný stav 4:10.

Svěřenci Milana Fridricha tak zvládli další utkání s papírově slabším soupeřem, zapsali čtvrtou dvojcifernou výhru ročníku a v neúplné tabulce se posunuli na 5. příčku. Bodově se na výhře podílelo hned 11 hráčů, z nichž nejvíc zapsali tříbodoví Adam Tlapák s Davidem Šimkem. Další utkání čeká Tatran příští neděli, kdy doma vyzve Black Angels.


BUTCHIS - Tatran Střešovice 4:10
branky: 12. Erik Papež, 35. Petr Novotný, 49. Michal Václavík, 56. Štěpán Novák - 9. David Šimek, 18. Adam Tlapák, 26. Adam Kučera, 28. Marek Beneš, 42. Matěj Havlas, 43. Jakub Kolísko, 50. David Šimek, 51. Vojtěch Kún, 52. Martin Šindelář, 56. Jakub Kolísko; rozhodčí: Michal Prouza - Petr Rogowski; vyloučení: 3:1; využití: 0:1; zásahy brankářů: Eduard Vladař 26, Jan Hlinák 2 - Tomáš Jurco 12; po třetinách: 1:2, 1:2, 2:6


ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce