Ženy zakončily rok 2022 výhrou nad Olomoucí

19. 12. 2022

Díky výhře se Střešovice bodově dotáhly na třetí FBC Ostrava.

K poslednímu utkání roku 2022 vyběhly svěřenkyně Marka Michálka a Pavla Hudíka proti Olomouci, která o týden dříve dokázala bodovat s Chodovem a podobný kousek chtěla předvést i na střešovické Stodole, čemuž byla blízko téměř polovinu utkání. Byly to právě hosté z Olomouce, kdo šel na Stodole do vedení, když se míček po nástřelu kuriózně dostal až za Drbalovou. Tatran však s odpovědí nečekal dlouho…v 11. minutě vyrovnala z chumlu před bránou pohotová Simona Korbelářová. To bylo do přestávky vše, neboť Střešovice nezužitkovaly žádnou ze svých příležitostí a stejně si vedla i Olomouc.

Té vyšel i vstup do druhé části. Nejprve využila přesilovku svým druhým gólem Řeháková, aby o minutu a půl později zvýšila už na 3:1 z výběhu Cholinská. I tentokrát na sebe domácí odpověď nenechala dlouho čekat. Přesně o minutu později se sice ze střely Beránkové stal nadýchaný oblouček, ten však brankářce Olomouce propadl a tak Radka Korbelářová společně s Michaelou Mechlovou dopravily míček až do sítě. Za další minutu už bylo vyrovnáno. Signál z rohu v gól přetavila Vernerová a začínalo se od nuly. Když pak ve 29. minutě našla Drbalová výhozem Radku Korbelářovou, ta si s hostující obranou pohrála jako kočka s myší, obtočením brány skórovala a Tatran poprvé v utkání vedl. Na to dala razítko ve 38. minutě z předbrankového prostoru Kabelková.

Až ve třetí části to byly domácí, kdo skóroval jako první. Protiútok Střešovic skončil až u Vernerové, která neměla těžkou práci přidat svůj druhý gól. Šance Olomouce na body pak ještě snížila svojí třetí brankou Radka Korbelářová a v 57. minutě navíc hattrick zkompletovala i Lucie Vernerová. Devátý gól pak ještě v poslední minutě vstřelila Michaela Mechlová a tak domácím ani moc nemuselo vadit snížení hostů z přesilovky v samém závěru.

Tatran přehrál Olomouc 9:4 a bodově se dotáhl na třetí FBC Ostrava. Hattrick si v utkání připsaly Radka Korbelářová s Lucií Vernerovou. Další utkání čeká střešovické ženy až 8. ledna proti Bohemians.

PSN Tatran Střešovice - FBS Olomouc 9:4
branky: 11. Simona Korbelářová, 25. Radka Korbelářová, 27. Lucie Vernerová, 29. Radka Korbelářová, 38. Jessica Kabelková, 45. Lucie Vernerová, 50. Radka Korbelářová, 57. Lucie Vernerová, 60. Michaela Mechlová - 9. Eva Řeháková, 23. Eva Řeháková, 24. Lucie Cholinská, 60. Vlaďka Maděrová; rozhodčí: Jan Brejcha - Petr Herman; vyloučení: 3:0; využití: 0:2; diváků: 66; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 16 - Nikola Dlouhá 21; po třetinách: 1:1, 4:2, 4:1;


ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce