Ženy se na body nečekaně nadřely. Start98 udolaly až v prodloužení

24. 10. 2022

Utkání se Startem nabídlo až nečekaně vyrovnanou podívanou, která po 60 minutách vítěze neviděla.

Před Střešovicemi stála výzva v podobě přidání pátého vítězství v řadě, což měl ženám Tatranu znesnadnit kunratický Start98 a opravdu se tak dělo.

Byl to sice Tatran, kdo měl od samého úvodu převahu, tu však nebyly svěřenkyně Marka Michálka a Pavla Hudíka schopny proměnit v gólovou radost. A tak šly do vedení hosté, jmenovitě Tereza Hanzlíková, která dostala míček za záda Drbalové. Až to probudilo domácí gólové pudy, když o chvíli později po krásné akci vyrovnávala Vernerová. To však bylo, co se gólů týče, z první části vše a tak se do šaten odcházelo za stavu 1:1.

Druhá třetina pak byla na góly ještě skoupější, než ta první. Střelecká převaha domácích sice trvala, nicméně gólově nekapalo, natož aby pršelo. Nic platné nebyly ani dvě přesilovky, které měly Střešovice k dispozici a Kristýna Janglová v bráně hostí tak vesele navyšovala svoji procentuální úspěšnost. Za úvodních 40 minut na ni mířilo 23 střel, z nichž inkasovala pouze jednou.

Schylovalo se tak k pořádně dramatické poslední části, což hned v její první minutě podepsala hostující Poláková, která poslala Start do vedení. O 5 minut později navíc zvýšila už na 3:1 pro hosty Špačková a s domácími bylo zle. Pak však ke zlomení nepřízně osudu zavelela Simona Korbelářová. Ta nejdříve krásně našla Vernerovou, která snížila na 2:3, načež sama dokončila práci své sestry Radky a v 50. minutě bylo opět vyrovnáno. Jenže ani to hosty nepoložilo a dvě a půl minuty zmrazila Stodolu Kovaříková, která už potřetí poslala Start do vedení. Tatran se však o body připravit nechtěl a tak o necelou minutu později prostřelila vše, co jí stálo v cestě, domácí Vendula Beránková a poslala tím zápas do prodloužení.

To naštěstí pro domácí Tatran vzalo hodně rychle za své. Už po 16 sekundách ho totiž rozsekla Michaela Mechlová a druhý bod tak zůstal doma.

Hráčky Tatranu sice v utkání ani jednou nevedly, i tak však dokázaly uzmout páté vítězství v řadě a drží se na třetí příčce extraligové tabulky. V dalším kole se svěřenkyně dua Michálek-Hudík představí v Liberci.


PSN Tatran Střešovice - FAT PIPE Tigers Start98 5:4p
branky: 14. Lucie Vernerová, 47. Lucie Vernerová, 50. Simona Korbelářová, 59. Vendula Beránková, 61. Michaela Mechlová - 14. Tereza Hanzlíková, 41. Eliška Poláková, 46. Barbora Špačková, 58. Kateřina Kovaříková; rozhodčí: David Bezucha - Michal Bezucha; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 84; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 10 - Kristýna Janglová 33; po třetinách: 1:1, 0:0, 3:3, 1:0;


ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce