Ženy zvládly derby s Bohemians

10. 10. 2022

Proti Bohemce zapsaly Střešovice již třetí vítězství v řadě a posunuly se na třetí příčku extraligové tabulky.

Po vítězstvích nad FBC Ostrava a Olomoucí chtěly svěřenkyně Marka Michálka a Pavla Hudíka přidat další zářez proti Bohemians, kterým se úvod sezóny vydařil a před sobotním střetnutím byly v tabulce výše, než hráčky Tatranu. Ty však měly v nohách těžší úvodní los soutěže, jednoznačného favorita tak utkání určitě nemělo.

Na střídačce Bohemians stanula kromě nového trenéra Michala Vojáčka i Michaela Marešová, v minulém ročníku ještě trenérka Střešovic. A byly to právě její bývalé svěřenkyně, kdo otevřel gólový účet zápasu, konkrétně pak Lucie Vernerová v 8. minutě. Když pak ve 13. minutě vymetla pavučiny z růžku branky Frankové Vendula Beránková, vedly domácí 2:0 a tento stav vydržel až do první přestávky.

Po ní se na Stodole začaly dít věci. Nejprve ihned po buly snížila na 1:2 Mezerová, načež po 2 minutách smazala hostující manko Bočanová. Netrvalo to však ani minutu a půl, aby hostujícím hráčkám vzala vítr z plachet domácí Mechlová, která vrátila Tatranu vedení. Na to už Bohemka odpověď nenašla a naopak do přestávky ještě dvakrát inkasovala, když se prosadily Želízková s Krýslovou.

Ani v poslední části nenašly hostující hráčky recept na prolomení domácí obrany a byly to naopak Střešovice, kdo kontroloval průběh utkání. Na přelomu poslední periody si ještě oba týmy vyměnily po gólu, načež v 54. minutě uzavřela gólový výčet Radka Korbelářová.

Tatran dokázal v derby zdolat Bohemku poměrem 7:3, zapsal třetí vítězství v řadě a posunul se na třetí pozici v tabulce. K dalšímu utkání vyrazí Střešovice v sobotu do Jičína.

PSN Tatran Střešovice - FbŠ Bohemians 7:3
branky: 8. Lucie Vernerová, 13. Vendula Beránková, 24. Michaela Mechlová, 29. Lucie Želízková, 33. Lucie Krýslová, 50. Michaela Mechlová, 54. Radka Korbelářová - 21. Karolína Mezerová, 22. Karolína Mezerová, 52. Simona Pálková; rozhodčí: Jiří Jelínek - Josef Libecajt; vyloučení: 3:2; využití: 0:0; diváků: 75; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 14 - Martina Franková 22, Kristýna Karli 0, Martina Franková -3; po třetinách: 2:0, 3:2, 2:1;


ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce