Matchball! Tatran může v Boleslavi slavit postup

06. 04. 2023

Tatran se poprvé v sérii dostal do vedení a na půdě Boleslavi může slavit postup do souboje o zlato.

Ve středu svěřenci Milana Fridricha a Luďka Beneše přehráli Boleslav 9:3 a před famózní kulisou se poprvé v sérii chopili vedení. To navíc přichází ve chvíli, kdy už další vítězství znamená postup do souboje o zlato.

Do vedení v sérii se Střešovice dostaly i přes špatný vstup do zápasu, kdy prohrávaly už v 5. minutě zásluhou Martina Tokoše. Vlažné vstupy do utkání ostatně nejsou pro Tatran v sérii ničím novým, když pražský celek skóroval jako první pouze jednou z pěti případů. Ve středu mu to však moc dlouho vadit nemuselo, ofenzivní smršť totiž v konečném účtování znamenala devět branek v boleslavské bráně a třetí bod na střešovické konto. S 27 střelami se navíc jedná o nejplodnější střelecké představení v rámci celé série.

Stále také platí, že se vítěz základní části může opřít o své přesilovky. Těmi si Tatran ostatně pomohl i ve středu, kdy proměnil obě dvě své početní výhody a jeho úspěšnost už sahá k 67 %. Sílu střešovické speciální formace ostatně opakovaně zmiňuje i boleslavský trenér Petr Novotný.

Pátý duel také viděl opět lehké změny v sestavách obou týmů. V první formaci Střešovic se už od první minuty objevil Jonáš Kreysa, když se Marek Beneš stáhl na pozici obránce. Tato varianta byla zatím k vidění pouze při hře Tatranu na dvě formace. Na straně Boleslavi se pak do první formace posunul Jan Natov a spolu s Milanem Tomašíkem, Martinem Tokošem a Patrikem Suchánkem utvořili velezkušenou formaci, kterou doplňoval Lukáš Punčochář.

Šestý duel série buď pošle Tatran do O2 arény, nebo Boleslavi prodlouží život a sérii bude muset rozhodující sedmý duel. Zápas startuje v pátek 5. dubna v 19:15 a živě ho nabídne ČT Sport.

Videopřenos na webu ČT Sport
Matchcenter na webu Českého florbalu


ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce