Krok od postupu! Tatran doma přehrál Boleslav 9:3 a má matchball

06. 04. 2023

Klíčový pátý duel série se hrál před úžasnou kulisou více jak 1000 diváků.

Semifinálová série mezi Tatranem a Mladou Boleslaví dospěla za stavu 2:2 do klíčového pátého duelu, ve kterém si jeden z týmů mohl vybojovat matchball. To poražený se měl ocitnout na samé hraně vyřazení.

V předešlých čtyřech zápasech série šel Tatran do vedení pouze jednou a tuto nelichotivou statistiku se mu zvrátit nepodařilo ani v pátém pokračování semifinále. Boleslav šla totiž do vedení už v 5. minutě zásluhou Martina Tokoše, který vyhrál souboj u mantinelu a následně tváří v tvář překonal Tomáše Jurca. Jenže na rozdíl od předchozích duelů dokázal Tatran rychle vyrovnat, a to když pohlednou kombinaci zakončil v 10. minutě Jonáš Kreysa. V 16. minutě pak přišla veliká zbraň Střešovic v podobě přesilovky, kterou šikovnou tečí dokázal využít Šindelář a domácí vedli.

Krátce po přestávce navíc na 3:1 zvýšil Němeček a hala bouřila. Poté se na gól čekalo až do 37. minuty, kdy na rozdíl jediné branky snížil hostující Pěnička. Jenže následovalo další vyloučení na straně Středočechů a domácí si věděli rady i s druhou početní výhodou, když Marek Beneš zvýšil na 4:2.

To byl i stav, za kterého se vstupovalo do poslední třetiny. O další gól ho nejdříve ve 45. minutě navýšil Martin Čermák, aby chvíli po něm snížil opět na dvougólový rozdíl Pěnička. Náskok tří gólů si však nakonec Tatran stejně uzmul, když Milan Meliš prošel celé hřiště a zavěsil za Bauerova záda. Boleslavi následně nepomohl ani timeout a hra v šesti, během které hosté naopak inkasovali z hole Tlapáka, na něhož navázal o chvíli později Čermák a zápas stylově zakončili Havlas právě s Adamem Tlapákem, kteří 23 sekundy před koncem uzavřeli skóre na konečných 9:3.

Střešovice se tak před fantastickou kulisou poprvé v sérii ujaly vedení a už v pátek mohou slavit postup do BigBoard Superfinále. Šestý duel začíná v Boleslavi v 19:15 a živě ho nabídne ČT Sport.

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal MB 9:3
branky: 11. Jonáš Kreysa, 16. Martin Šindelář, 22. Ondřej Němeček, 40. Marek Beneš, 45. Martin Čermák, 47. Milan Meliš, 58. Adam Tlapák, 58. Martin Čermák, 60. Matěj Havlas - 5. Martin Tokoš, 37. Matěj Pěnička, 45. Matěj Pěnička; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 1:3; využití: 1:0; diváků: 1060; zásahy brankářů: Tomáš Jurco 11 - Lukáš Bauer 19; po třetinách: 2:1, 2:1, 5:1




ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce