Druhý těžký kalibr v řadě. Ženy se postaví Vítkovicím

01. 12. 2022

Po utkání s Chodovem čeká Střešovické ženy další soupeř z TOP4, a to rovnou vedoucí Vítkovice.

Hráčky Tatranu poznaly v posledním kole poprvé za 10 utkání chuť porážky, když i přes vedení nakonec nestačily na Chodov poměrem 4:5. Hned po třetí porážce v ročníku navíc přichází další těžký test v podobě utkání s Vítkovicemi.

Právě proti nim vstupovaly svěřenkyně Marka Michálka a Pavla Hudíka do sezóny úvodní zápasem na střešovické Stodole, kde Vítkovicím podlehly 2:5. Od té doby neztratily hráčky ze slezské metropole ani bod a zatím tak suverénně vládnou pořadí extraligy žen. Za 12 utkání už svěřenkyně Jiřího Veleckého stihly nastřílet 147 branek, což je v kontextu celé ligy suverénně nejvyšší počet. Nejvíce pak vyčnívá rekordní výhra 29:1 nad Mladou Boleslaví a 22:1 nad Panthers. Oba tyto výsledky se rodily na domácí hale Vítkovic na Dubině.

V TOP5 kanadského bodování má navíc ostravský klub hned 3 hráčky, konkrétně Michaelu Šponiarovou, Barboru Huskovou a Vendulu Maroszovou, které dohromady nastřádaly už 87 bodů a jsou seřazeny od 2. do 4. místa bodování. Bodovou lídryní Střešovic je pak s 24 body Kateřina Seemannová a v kompletním hodnocení jí patří 7. příčka.

Tatran tak rozhodně nebude v roli favorita, nicméně ve všech dosavadních utkáních s loňskými účastníky semifinále svedl vyrovnané a těsné bitvy, případný bodový zisk se tak nejeví jako teorie z kategorie sci-fi.

Utkání 13. kola začíná na ostravské Dubině v neděli ve 14 hodin.


ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce