Play-off začíná. Ženy vstoupí do čtvrtfinále proti Bohemians

03. 03. 2023

Základní část skončila a přichází klíčová část sezóny, play-off. V jeho čtvrtfinále vyzvou ženy Tatranu florbalistky Bohemians.

22 kol základní části je pryč a Tatran skončil po finálním účtování na třetí příčce, když zapsal stejný bodový zisk jako FBC Ostrava, se kterým měl však lepší skóre ze vzájemných duelů. Tým Marka Michálka a Pavla Hudíka mohl pro čtvrtfinále svého soupeře volit, přičemž jako třetí v pořadí měl na výběr z týmů Olomouce a Bohemians. Střešovický prst nakonec ukázal na Bohemku a tak Extraliga žen uvidí pražské čtvrtfinále.

Do něj půjde jako papírový favorit tým Tatranu, který letos bude chtít minimálně zopakovat semifinálovou účast z loňské sezóny, v ideálním případě se pokusit o postup do Superfinále. K tomu je však ještě daleká cesta a Střešovice musí primárně zvládnout sérii s Klokankami.

Ty skončily po základní části šesté, což by mohlo být pro mnohé lehkým zklamáním, zvlášť po loňské sezóně, kdy Bohemka v play-off jako jediná dokázala porazit pozdější mistryne z FBC Ostrava. Zajíci se však počítají až po honu, v případě florbalu až po play-off, a tak mohou jít svěřenkyně Michala Vojáčka do vyřazovacích bojů s čistou hlavou.

Vzájemná bilance však hovoří ve prospěch Tatranu. Ten ovládl oba extraligové duely obou týmů, konkrétně 5:1 a 7:3, k čemuž navíc přidal i triumf v semifinále poháru. Na čtvrtfinále se navíc Střešovice naladily sérií 8 extraligových vítězství v řadě, do čehož jim vstoupila pouze prohra ve finále poháru s Vítkovicemi. Bohemians před koncem základní části triumfovaly třikrát v řadě.

První duel série začíná na Stodole v sobotu v 17 hodin, v neděli se pak hraje od 15 hodin. Série se hraje na 4 vítězné duely.

ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce