Deset gólů a povinné vítězství. Tatran porazil Pardubice

12. 02. 2024

Střešovice odčinily porážku z Lípy a naladily se na finále poháru.

Svěřenci Milana Fridricha se poprvé od vítězství ve finále Poháru mistrů nad Falunem představili doma, když v Řepích přivítali v rámci 23. kola Livesport Superligy poslední Pardubice. Proti nim si chtěli spravit náladu po středeční dohrávce v České Lípě, kde senzačně prohráli a zároveň se chtěli naladit na úterní finále poháru.

To se jim dařilo hned od úvodu, už v 6. minutě totiž vedli zásluhou Jakuba Kolíska, Matěje Havlase a Jonáše Kreysy 3:0. V 9. minutě pak sice snížil hostující Žáček, střelecky aktivnější Pardubice ale další trefy nepřidaly a tak Střešovice díky výbornému vstupu vedly 3:1.

Ve druhé třetině už byl na hřišti jasně aktivnější Tatran, který svůj náskok navýšil ve 24. minutě zásluhou Matěje Čelakovského, který naskočil na centru první formace místo Marka Beneše, který dostal v nabitém programu volno. Další domácí zásah pak přidal ve 32. minutě Jakub Boček, načež se podruhé trefil Matěj Čelakovský a ještě před druhou sirénou stihl zasadit sedmý úder Filip Eliáš. Tatran tak po 40 minutách vedl 7:1.

Pardubice se ani v průběhu poslední třetiny k nějaké dramatizaci nenadechly a musely naopak sledovat, jak domácí přidávají další trefy do jejich sítě. Tu v pořadí osmou přidal ve 48. minutě Jakub Boček a o 5 minut později zkompletoval hattrick Matěj Čelakovský. Jubilejní desátý gól pak trefil 2 minuty před koncem Martin Mühlfait a uzavřel tak brankový účet večera.

Střešovice porazily Pardubice 10:1 a daly zapomenout na zaváhání z České Lípy. Velmi povedený večer zažil Matěj Čelakovský, který si připsal 4 body (3+1) a také Lev Kliment, který za svá záda pustil jediný míček a se závěrečnou sirénou odcházel s úspěšností 95 %.

Další utkání čeká svěřenci Milana Fridricha už zítra, kdy se ve finále Poháru Českého florbalu postaví v Českých Budějovicích Chodovu.

ESA logistika Tatran Střešovice - SOKOLI Pardubice 10:1
branky: 2. Jakub Kolísko, 6. Matěj Havlas, 6. Jonáš Kreysa, 24. Matěj Čelakovský, 32. Jakub Boček, 36. Matěj Čelakovský, 38. Filip Eliáš, 48. Jakub Boček, 53. Matěj Čelakovský, 58. Martin Mühlfait - 9. David Žáček; rozhodčí: Milan Baloun - Tomáš Sommer; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 150; zásahy brankářů: Lev Kliment 21 - Martin Haleš 28; po třetinách: 3:1, 4:0, 3:0



ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce