Ženy udolaly Olomouc a jsou v semifinále!

15. 03. 2024

V další vyrovnané bitvě Tatran potvrdil, že doma na Olomouc umí a slaví čtvrtý postup do semifinále v řadě.

Hráčky Střešovic se v domácím prostředí chtěly na druhý pokus probít do semifinále ČEZ Extraligy, když ve středu nevyužily svůj první matchball a v sérii tak vedly 3:2 na zápasy. V Praze navíc letos s Olomoucí neztratily jediný bod a tento trend rozhodně nechtěly v klíčovém duelu měnit.

Tým Pavla Hudíka a Vladimíra Fuchse měl velmi aktivní vstup do utkání, žádná z jeho 11 střel se ale v první třetině neuchytila. Stejně na tom však byly i hostující hráčky, které na bránu Moniky Šolleové vyslaly v první části jen 3 střely. Na gól se tak čekalo až do 32. minuty, kdy v rohu vybojovala míček Kateřina Seemannová a předložila jej úplně volné Karolíně Stůjové, která poslala Tatran do vedení.

Tím se ale hráz brankové přehrady rozviklat nenechala a jedno gólový rozdíl platil i s druhou sirénou. Další gól tak přišel až necelých 5 minut před koncem a na svědomí ho měl opět Tatran, když ze středu zvýšila Kateřina Vaduchová. Olomouc si následně vybrala oddechový čas a uchýlila se ke hře v šesti. V té se sice trefila Tereza Reimerová, víc však tým z Hané nedokázal

Střešovice ustály závěr a díky vítězství postoupily mezi nejlepší čtyřku soutěže, což se jim povedlo počtvrté za sebou. V semifinále se Tatran utká buď s Chodovem, nebo Vítkovicemi, v závislosti na výberu soupeřů. První zápasy série jsou na programu už příští víkend.

PSN Tatran Střešovice - FBS Olomouc 2:1
branky: 33. Karolína Stůjová, 55. Kateřina Vachudová - 57. Tereza Reimerová; rozhodčí: Jan Beránek - Jaroslav Přibyl; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 136; zásahy brankářů: Monika Šolleová 15 - Klára Hodulíková 19; po třetinách: 0:0, 1:0, 1:1


ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce