Další šlágr. Tatran se v derby utká s Bohemians

28. 01. 2023

Krom odplaty za porážku v semifinále poháru si Střešovice mohou zajistit vítězství v základní části.

Od začátku ročníku v září roku 2022 prohrál Tatran jediný soutěžní duel. Na svědomí to má pražská Bohemka, která svěřencům Milana Fridricha a Luďka Beneše vystavila stopku v semifinále Poháru Českého florbalu a postoupila do finále. To ostatně v Brně vyhrála a mohla tak začít shánět vitrínu pro první trofej v klubové historii.

Pořádně našláplí jsou svěřenci Michala Jedličky i v Superlize. V té jim aktuálně patří čtvrtá příčka, když mají k dobru ještě duel s třetí Mladou Boleslaví, na kterou ztrácí dva body a kterou už letos dokázali porazit. Sílu týmu výrazně pozvedly předsezónní příchody, kdy Klokani ulovili například Jana Řehoře, Martina Kisugiteho nebo juniorského mistra světa Ondřeje Kawuloka. Tyto příchody se v kombinaci s odchovanci Bohemians typu Filip Forman, Jan Malič nebo Jakub Buršík ukazují jako trefa do černého a Bohemka se tak netají ambicemi na postup do Superfinále. Nutno uznat, že po pohárovém triumfu už se o něj hlásit musí.

Nejvyšší ambice musí mít i Tatran. Svěřenci Milana Fridricha a Luďka Beneše mají Prezidentský pohár pro vítěze základní části na dosah a pomalu se mohou chystat na play-off, ve kterém budou chtít dojít až na vrchol. Stále také platí, že od začátku superligového ročníku neztratili jediný bod a jsou tak pouhé 4 utkání od naplnění stoprocentní bilance a zápisu do historie.

Předchozí vzájemný duel v nejvyšší soutěži opanoval Tatran, když na hale v Edenu vyhrál 11:5. V prosinci si však vzala slovo Bohemka, když Tatran na jeho hřišti porazila 4:3 v prodloužení a vyřadila jej z poháru. Kromě souboje prvního se čtvrtým půjde také o souboj vicemistrů světa a lídrů svých týmů. Na jedné straně Marek Beneš, Matěj Havlas, Ondřej Němeček nebo v poslední době v parádní formě hrající Tomáš Hanák, na straně druhé Filip Forman, Martin Kisugite, Jan Řehoř nebo Jakub Buršík. Jako bonbonek souboj trenérů Milana Fridricha a Luďka Beneše proti Michalu Jedličkovi, mimo jiné i střešovické legendě.

Derby Tatranu s Bohemkou startuje v Řepích v neděli 29. ledna v 17 hodin.


Vstupenky na portálu Ticketportal
Video online přenos na webu TVCom.cz

ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce