Střešovice udolaly Českou Lípu 5:2 a stále neztratili jediný bod

28. 11. 2022

Jedenáctou výhru Tatranu vidělo ve Znojmě 413 diváků!

Zápas jedenáctého kola proti České Lípě proměnil Tatran ve výjezdní utkání ve Znojmě, se kterým střešovický klub spolupracuje. Pro Martina Šindeláře a Milana Fridricha se navíc jednalo o návrat domů.

Proti České Lípě, která byla před utkáním na 8. příčce superligové tabulky, vyběhli svěřenci Milana Fridricha a Luďka Beneše bez Marka Beneše v sestavě, zato s mladíky Pécem, Kúnem, Čelakovským nebo Kučerou.

Do brány Tatranu se postavil Lukáš Kříž. Ten musel v první třetině čelit 6 střelám hostů na bránu, přičemž za svá záda nepustil jedinou. Stejně si na druhé straně vedl i českolipský Jan Dvořák, na něhož vyslali hráči Tatranu celkem 10 pokusů, neuchytil se však ani jeden a tak znojemská hala v prvních 20 minutách gól neviděla.

Na gól si tak krásně zaplněný stánek ve Znojmě, kam se na Superligu přišlo podívat 413 diváků, musela počkat. Nic na tom nezměnilo ani trestné střílení pro hosty, které dostali k dispozici už po 40 sekundách od úvodního buly. Milan Tichý totiž minul Křížovu svatyni a ani tentokrát se stav neměnil. V průběhu prostřední části to však začal být Tatran, kdo začal mít jasně navrch. To vyústilo v první gól, když se ve 29. minutě prosadil Daniel Péc. To navíc o 49 sekund později podtrhnul Vojtěch Kún a Tatran rázem vedl 2:0. Pro hosty bylo ještě hůř, když Střešovice dostaly výhodu první přesilovky, kterou sice proměnit nedokázaly, 20 vteřin po jejím skončení však na rozdíl 3 branek zvýšil Ondřej Němeček. Lípa už pak do přestávky stihla jen korigovat díky brance Jana Pešky.

Dramatický závěr utkání však hned zkraje poslední třetiny odmítl čtvrtým gólem “domácích” svojí druhou trefou Daniel Péc, který zvýšil na 4:1. Že ještě není konec, připomněl Tatranu o dvě minuty později opět Jan Peška, který vstřelil už svoji 18. branku v ročníku, jež je pro dvacetiletého hráče první superligový. Střešovice však i nadále držely svůj dvougólový náskok, který na kraji 57. minuty díky přesilovce a Davidu Šimkovi ještě navýšili. Na to už Lípa nenašla odpověď a do závěrečného hvizdu už se skóre nezměnilo.

Tatran porazil ve Znojmě Českou Lípu 5:2 a i po 11 zápasech zůstává bez ztráty bodu. Další utkání čeká svěřence Milana Fridricha a Luďka Beneše v pátek v Otrokovicích.

Tatran Střešovice - FBC 4CLEAN Česká Lípa 5:2
branky: 29. Daniel Péc, 29. Vojtěch Kún, 32. Ondřej Němeček, 41. Daniel Péc, 57. Tomáš Hanák - 40. Jan Peška, 43. Jan Peška; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 413; zásahy brankářů: Lukáš Kříž 17 - Jan Dvořák 30; po třetinách: 0:0, 3:1, 2:1;



ZPĚT NA INFORMACE O UTKÁNÍ
Generální partner
Hlavní partneři
Oficiální partneři
Mediální partneři
Partneři Livesport Superligy
Kontakty Muži A Ženy A Fotogalerie Partneři
Členská sekce